loading...
رژیم درمانی 2021
هادی شهابی بازدید : 59 سه شنبه 04 خرداد 1400 نظرات (0)

نیازهای مواد غذایی زنان باردار گیاهخوار

 

 

 

در بخش قبل درباره ی رژیم غذایی مناسب برای زنان باردار گیاه خوار صحبت کردیم در این بخش نیازهای مواد غذایی زنان باردار گیاهخوار مورد بررسی قرار میدهیم تا پایان همراه ما باشید

 

پروتئین: پروتئین به ندرت در رژیم زنان گیاهخوار کم می‌‌باشد.

در صورتیکه زنان گیاهخوار در این دوران دریافت انرژی خود را افزایش دهند. می‌‌توانند به سطح مطلوب دریافت پروتئین در این دوران دست پیدا کنند و میزان توصیه شده پروتئین در این گروه تفاوت چندانی با زنان باردار غیر گیاهخوار ندارد.

آهن: آهن در رژیم غذایی گیاهخواران به شکل آهن غیر هم می‌‌باشد. جذب آهن غیر هم تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می‌‌گیرد و جذب آن در افرادی که دچار فقر آهن می‌‌باشند، افزایش می‌‌یابد.

منابع آهن غذایی گیاهخواران شامل لوبیای خشک، غلات کامل و غنی شده، سویا، کدو تنبل، کدو، میوه‌‌های خشک و سیب زمینی پخته می‌‌باشد.

 

روی: در حالیکه دریافت روی زنان گیاهخوار اغلب شبیه زنان غیر گیاهخوار می‌‌باشد. هر دو گروه دریافت روی کمی ‌‌را دارند.

فیتات و فیبر موجود در رژیم گیاهخواری با جذب روی تداخل می‌‌کند. در نتیجه نیاز به روی دراین افراد افزایش می‌‌یابد. منابع روی شامل لوبیای خشک، غلات آماده غنی شده، آجیل و دانه‌‌ها می‌‌باشد.

 

 

نیازهای مواد غذایی زنان باردار گیاهخوار

 

کلسیم و ویتامین D: با توجه به اینکه جذب کلسیم در دوران بارداری افزایش می‌‌یابد اما دریافت آن در بین افراد کم می‌‌باشد.

دریافت کلسیم کم در این دوران می‌‌تواند منجر به ذخیره ناکافی کلسیم استخوانی در نوزاد شود.

بسیاری از گیاهخواران lacto-ovo قادر به تامین کلسیم مورد نیاز خود در این دوران هستند.

زنان گیاهخوار محض دریافت کلسیم پایینی دارند و بهتر است نسبت به منابع حاوی کلسیم غذایی آگاهی پیدا کنند.

منابع غیر لبنی کلسیم شامل کلم بروکلی، تربچه، سیب زمینی شیرین، بادام، انجیر، لوبیای سویا و توفو می‌‌باشد.

منابع غذایی حاوی ویتامین D شامل شیر، شیر سویا، برنج، مارگارین، زرده تخم مرغ می‌‌باشد.

فاکتور‌‌هایی همچون فصل سال، میزان رنگدانه‌‌های پوست و استفاده از کرم ضد افتاب می‌‌تواند سنتز ویتامین D در پوست را تحت تاثیر قرار دهد.

 

ویتامین B12: دریافت مقدار کافی رژیمی‌‌ویتامین B12برای مادران باردار ضروری می‌‌باشد. چون به نظر میرسد که ذخایر ویتامین B12 مادر نمی‌‌تواند از جفت عبور کند.

سطح پایین ویتامین B12 می‌‌تواند باعث افزایش خطر نقص لوله عصبی شود. گیاهخواران lacto-ovo قادر به تامین ویتامین B12 مورد نیاز خود از طریق دریافت مواد غذایی لبنی و تخم مرغ می‌‌باشند در حالیکه زنان گیاهخوار محض باید ویتامین B12 خود را از طریق غذاهای غنی شده و مکمل تامین کنند.

 

منبع

هادی شهابی بازدید : 56 سه شنبه 04 خرداد 1400 نظرات (0)

رژیم آمریکایی 7 روزه و کاهش وزن سریع با آن!

 

رژیم آمریکایی

 

در این مقاله قصد داریم درباره رژیم آمریکایی صحبت کنیم تا در نهایت متوجه بشیم که رژیم آمریکایی 7 روزه و کاهش وزن سریع با اون به چه شکل هست. چاقی و اضافه وزن در دنیای امروز به یکی از مشکلات مهم جوامع تبدیل شده. نوجوانان و بزرگسالان زیادی هستن که بخاطر اضافه وزن، به دنبال رژیم لاغری و رسیدن به تناسب اندام هستن.

 

مطالعه این مقاله برای چه افرادی مفید است ؟

اگر شما جزو افرادی هستید که در مورد تاثیر مثبت رژیم آمریکایی روی لاغری چیزهایی شنیدین، مطالعه این مقاله میتونه بهتون کمک کنه تا اصل ماجرا رو بفهمید.

 

کارشناس تناسب اندام ّ

از مهم ترین عوامل چاقی در افراد، کم تحرکی و تغذیه نادرست و استفاده بیش از حد از فست فود هستش. کاهش وزن و رژیم گرفتن کار آسونی نیست و باید زیر نظر متخصص و به صورت اصولی انجام بشه. بخصوص در افراد بالای 50 سال، کار به علت کاهش متابولیسم بدن سخت تر میشه. برای افراد میانسال رژیم آمریکایی راه حلی مناسب هست و روی تغذیه مناسب و نیازهای افراد مسن بالای 50 سال متمرکز هست.

 

فهرست موضوعی مقاله

رژیم غذایی آمریکایی و برنامه رژیم آمریکایی برای لاغری

صبحانه رژیم غذایی آمریکایی

رژیم آمریکایی و میان وعده در آن

نوشیدنی

رژیم غذایی آمریکایی و ماهی

سبزیجات و میوه جات

رژیم آمریکایی و غلات کامل

لبنیات کم چرب

جویدن آدامس در رژیم غذایی آمریکایی

مزایا رژیم غذایی آمریکایی

جمع بندی

رژیم آمریکایی

رژیم آمریکایی و برنامه رژیم آمریکایی برای لاغری

در رژیم آمریکایی 7 روزه هم مثل هر رژیم دیگه ای، یکسری قواعد و نکات وجود داره. این نکات باید با دقت تمام رعایت بشه تا نتیجه مطلوب به دست بیاد. در ادامه وعده های غذایی و نکات موثر در رژیم غذایی آمریکایی رو معرفی میکنیم.

 

صبحانه رژیم آمریکایی

در برنامه رژیم آمریکایی، صبحانه اهمیت زیادی داره. پس باید حتما در برنامه روزانه خودتون این وعده غذایی رو قرار بدین. صبحانه باید دارای پروتیئن، غلات کامل و میوه باشه. این مواد باعث پایداری سطح انسولین خون شما در طول روز میشن و از خوردن بیش از حد شما در طول روز جلوگیری میکنن.

 

صبحانه باید در ساعات اولیه روز میل بشه. پس بهتره صبح ها زودتر از خواب بیدار بشید. این کار باعث میشه تا فرصت کافی برای خوردن این وعده مهم رو داشته باشید و عجله ای در کار نباشه. سعی کنید صبحانه رو با حوصله بخورید و تمام مواد ذکر شده رو مصرف کنید. این کار هم انرژی شما را برای طول روز فراهم میکنه و هم باعث افزایش متابولیسم بدن میشه.

 

دو نمونه صبحانه برای رژیم غذایی آمریکایی پیشنهاد میشه:

 

تخم مرغ با توت فرنگی؛

سرلاک با غلات کامل و شیر کم چرب و موز.

حتما بخوانید » رژیم نوردیک چیست ؟

 

رژیم آمریکایی

رژیم غذایی آمریکایی و میان وعده در آن

شاید خیلی از افراد فکر کنن تنها با خوردن سه وعده غذایی اصلی و نخوردن چیزی در تایم بین این وعده ها، زودتر لاغر میشن. اما باید گفت که تحقیقات نشون داده افرادی که در رژیم خودشون میان وعده رو قرار میدن، سریع تر به کاهش وزن می رسن. میان وعده رو  در دو نوبت و بین صبحانه و نهار و نهار و شام میل کنید.

 

میان وعده برای جلوگیری از ضعف و بی حالی و ثابت موندن میزان انسولین بدن لازم هست. با خوردن مواد غذایی مناسب در زمان های گفته شده، جلوی اشتها گرفته میشه و میزان نهار و شام مصرفی کمتر میشه.

 

نمونه میان وعده پیشنهادی برای رژیم در این رژیم :

 

آجیل؛

هویج؛

هوموس؛

میوه یا آبمیوه طبیعی.

نوشیدنی

بهترین نوشیدنی در برنامه رژیم آمریکایی، آب هست. سعی کنید در طول روز آب زیادی بنوشید. این کار علاوه بر اینکه باعث افزایش روند کاهش وزن میشه، برای سلامت پوست و بخش های دیگه از بدن هم لازمه.

 

سایر نوشیدنی ها مثل نوشابه پرکالری هستن و حتی در مقدار کم هم چاق کننده هستن. پس استفاده از اونها در این رژیم، ممنوع هست. نوشابه های رژیمی هم با اینکه خودشون کالری ندارن ولی اشتهاآور هستن و تمایل به خوراکی های شیرین رو در بدن بیشتر می کنن.

 

حتما بخوانید » دمنوش چای سبز و زنجبیل برای لاغری فوق العاده است!

 

رژیم آمریکایی

رژیم آمریکایی و ماهی

از سالم ترین غذاها میشه ماهی رو نام برد. ماهی سرشار از اسید چرب امگا 3 هست. این پروتئین در کنار اینکه بسیار مغذی هست، کالری پایینی داره و چاق کننده نیست.

 

نه تنها کسانی که قصد کاهش وزن دارند، بلکه تمام افراد باید ماهی رو در برنامه غذایی خودشون قرار بدن. چون امگا 3 باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان میشه و برای آرتروز و روماتوئید بسیار مفیده. ماهی رو میشه به صورت های مختلف و با ادویه جات، خوش طعم کرد ولی بهتر هست در پخت اون از روغن استفاده نشه.

 

در مقابل ماهی، غذاهای فرآوری شده از گوشت قرمز مثل سوسیس و کالباس باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان می شن و نباید در رژیم آمریکایی از اونها استفاده کرد.

 

سبزیجات و میوه جات

دو ماده غذایی مهم در برنامه رژیم آمریکایی 7 روزه سبزیجات و میوه جات هستن. این مواد باید در تمام وعده های غذایی جا داشته باشن. باید بشقاب خودتون رو با انواع سبزیجات پر کنید. این مواد سرشار از فیبر هستن و حجم زیادی دارن. پس  باعث میشن معده شما پر بشه و غذای کمتری بخورید. در عوض کالری ندارن و باعث چاقی نمیشن. سبزیجات همچنین برای عملکرد صحیح روده ها مفید هستن و عمل دفع رو آسون می کنن.

 

تحقیقات پژوهشگران روی این رژیم نشون داد که میوه باعث طول عمر افراد میانسال میشه و آنتی اکسیدان موجود در اون برای افراد چاق باعث کاهش وزن و برای افراد نرمال باعث حفظ و کنترل وزنشون میشه. بنابراین، در رژیم آمریکایی میتونید با خیال راحت میوه و سبزی مصرف کنید.

 

حتما بخوانید »  رژیم ایتالیایی؛ جادوی تناسب اندام ایتالیایی ها!

 

رژیم آمریکایی

رژیم آمریکایی و غلات کامل

غلات کامل دارای مواد معدنی، فیبر و ویتامین ها هستن. پس نه تنها برای کاهش وزن بلکه برای حفظ سلامتی بدن بسیار مفید هستن. غلاتی که در این رژیم میشه استفاده کرد عبارتند از نان گندک سبوس دار، پاستای گندم سبوی دار و برنج قهوه ای. این مواد برای افراد دیابتی، کسانی که فشار خون و بیماری های قلبی دارن، بسیار مفیده.

 

لبنیات کم چرب

با توجه به اینکه بیشتر افراد بالای 50 سال ( به ویژه خانم ها ) به پوکی استخوان مبتلا میشن، باید مواد حاوی کلسیم و ویتامین D مصرف کنن. لبنیات حاوی این دو ماده مهم هستن و باید مرتبا مصرف بشن. اما باید دقت بشه که از لبنیات کم چرب استفاده بشه تا باعث اضافه وزن نشن. تحقیقات نشون داده که لبنیات کم چرب روی کاهش وزن تاثیر مستقیم دارن.

 

جویدن آدامس در رژیم آمریکایی

شاید عجیب به نظر برسه ولی جویدن آدامس باعث کاهش وزن میشه. این کار باعث میشه هورمون هایی ترشح بشن و پیام سیری رو به مغز میرسونن.

 

جویدن آدامس به افرادی که عادت دارن مدام ریزه خواری کنن، کمک زیادی می کنه. البته آدامس های رژیمی بسیار بهتر هستن و برای سلامت دندان ها ضرری ندارن.

 

با رعایت برنامه این رژیم غذایی، شما به راحتی میتونید به وزن ایده ال و تناسب اندام برسید. البته هر فردی با توجه به شرایط خود رژیم آمریکایی مخصوص خودش رو داره که جزییات و مقدار غذای مصرفی رو پزشک متخصص تغذیه تعیین میکنه. اونچیزی که در این مقاله گفته شد برای آشنایی هر چه بیشتر شما با این رژیم هست.

 

حتما بخوانید » رژیم دوپامین چیست؟ + نمونه رژیم دوپامین برای لاغری

 

رژیم آمریکایی

مزایا رژیم غذایی آمریکایی

در کنار تاثیری که رژیم آمریکایی 7 روزه روی کاهش وزن داره، یکسری مزایای دیگه رو هم به ارمغان میاره که در ادامه اونها رو معرفی کردیم.

 

در این رژیم شما گرسنگی نمی کشید. از طرفی وعده های غذایی و مقدار اونها به شکلی تعیین میشه که شما تعداد دفعات بیشتر و به میزان کمتری غذا میخورید. به طوریکه احساس گرسنگی نمیکنید و میزان غذای مورد نیاز بدن رو دریافت میکنید، ولی چاق نمیشید.

غذاهی تعیین شده در این رژیم به نحوی هست که به راحتی میتونید با اعضای دیگه ی خانواده یا دوستان خودتون میل بفرمایید و از اون لذت ببرید.

این رژیم به کنترل دیابت نوع دوم، مثل رژیم کتوژنیک، بسیار کمک میکنه.

 

جمع بندی

 

دنیای رژیم ها، دنیای بسیار وسیعی هست. دلیل این موضوع، تفاوت شرایط بدن افراد با هم هستش. بعضی از رژیم های لاغری برای همه افراد قابل استفاده هست و بعضی دیگه برای دسته مشخص از افراد کاربرد داره. اگر به دنبال انتخاب بهترین رژیم لاغری برای خودتون هستید، پیشنهاد میکنیم حتما سری به سایر مقالات رژیم های لاغری در وبسایت بزنید.

منبع

هادی شهابی بازدید : 59 دوشنبه 03 خرداد 1400 نظرات (0)

فرق بین هپاتیت و سیروز چیست؟

هپاتیت و سیروز هر دو بیماری هایی هستند که بر کبد تأثیر می گذارند. از آنجا که هپاتیت و سیروز در بسیاری از موارد در یک طیفی از بیماری هستند، علائم آنها بسیار مشابه می باشد. با این وجود، فرق های بین هپاتیت و سیروز وجود دارد.

به طور کلی، هپاتیت ممکن است قابل برگشت باشد، در حالی که سیروز به زخم های دائمی کبد اشاره دارد، که اغلب به دلیل هپاتیت مزمن رخ می دهد. در حالی که برخی از اشکال هپاتیت ممکن است خیلی سریع ظاهر شود، سیروز نیز تمایل دارد که به تدریج ایجاد شود.

ما در این مقاله سعی کرده ایم علائمی که ممکن است در هر دو بیماری وجود داشته باشد، اصول اولیه هر بیماری را مرور کرده و سپس برخی از شباهت ها و تفاوت های اصلی هپاتیت و سیروز را بیان کنیم.

علائم بیماری های کبدی

 

هم اکنون با مشاوران آنلاین بگیرید

 

علائم بیماری کبد ممکن است همراه با هپاتیت، سیروز یا هر بیماری دیگری بروز پیدا کنند که منجر به اختلال در عملکرد یا آسیب به کبد شود. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

بزرگ شدن پستان در مردان. پستانهای بزرگ شده، که به آنها ژنیکوماستی گفته می شود، به دلیل افزایش استروژن ناشی از اختلال عملکرد کبد، در بیماری کبد مشترک است.

خارش پوست. خارش مزمن (پرووریت) در بیماری کبد شایع است و به دلیل نمک های صفراوی است که در پوست تجمع می یابد. این خارش معمولاً بدون راش  و ضایعات پوستی اتفاق میفتد.

استفراغ خونی. استفراغ خونی از چند طریق می تواند به بیماری کبد مرتبط باشد. یکی از علت اصلی آن، واریس های مری است. واریس مری اساساً رگ های واریسی مری است. رگ های واریسی در پاها به دلیل جریان خون ضعیف در پاها ایجاد و جمع شدن خون می شود، در حالی که ممکن است جریان خون در مری به علت آسیب کبد افزایش یابد باعث افزایش فشار خون در کبد می شود. فشار خون بالا پورتال در مورد سیروز بیشتر از هپاتیت است.

بزرگ شدن کبد. کبد بزرگ شده در هپاتیت، اغلب لطیف و بزرگ شده و در زیر دنده ها در ربع فوقانی سمت راست شکم احساس می شود. در سیروز، کبد اغلب کوچک و محکم می شود و در قسمت فوقانی شکم ممکن است مانند یک سنگ احساس شود.

آسیت، یا مایع در شکم. آسیت می تواند باعث تورم و نفخ شکم شود و در صورت شدید بودن، ممکن است منجر به تنگی نفس شود، زیرا فشار شکم به سمت بالا بر روی حفره قفسه سینه فشار می آورد.

خستگی. خستگی مزمن، نوعی خستگی که به استراحت شبانه خوب پاسخ نمی دهد، هم در هپاتیت و هم در سیروز بسیار شایع است.

گیجی ذهنی یا فراموشی

یکی از عملکردهای اصلی کبد “سم زدایی” از خون، یعنی دفع سموم و سایر مواد از خون است. هنگامی که عملکرد کبد به خطر میفتد، این سموم می توانند در جریان خون جمع شده و منجر به انسفالوپاتی کبدی شود. انسفالوپاتی کبدی، وضعیتی است که با بی حالی، گیجی، حرکات غیرعادی عضلانی، فراموشی و غالباً با تغییر شخصیت چشمگیر مشخص می شود. این بیماری گاهی اوقات به عنوان بیماری آلزایمر اشتباه گرفته می شود، اما در برخی موارد حداقل تا حدی قابل برگشت است.

زردی

زردی، تغییر رنگ مایل به زرد در پوست و سفیدی چشم (صلبیه چشم)، علامت شایع بیماری کبد است. اما دلایل زیادی برای آن دارد. زردی به دلیل تجمع بیلی روبین، یک رنگدانه زرد در خون (هایپربیلیروبینمی) رخ می دهد. زردی در نوزادان نیز اتفاق میفتد، اما این یک روند فیزیولوژیکی طبیعی است. زردی می تواند به سرعت و به طرز چشمگیری ایجاد شود (مانند هپاتیت حاد یا انسداد مجاری صفراوی) یا در عوض به تدریج رخ دهد.

علائم هپاتیت حاد می تواند شامل خونریزی لثه، ورم (یا تورم) در پاها، برگشت خواب و سایر اختلالات خواب و از دست دادن هوشیاری باشد.

هپاتیت در مقابل سیروز

 

به منظور درک شباهت ها و تفاوت های مهم بین هپاتیت و سیروز، توصیف این دو بیماری مفید است. زیرا همپوشانی قابل توجهی بین آنها وجود دارد.

هپاتیت

هپاتیت التهاب کبد است و می تواند نه تنها توسط ویروس های شناخته شده مانند هپاتیت B بلکه مجموعه ای از عوامل دیگر ایجاد شود. انواع هپاتیت شامل موارد زیر است:

  • هپاتیت عفونی.دلایل مختلف عفونی هپاتیت وجود دارد. این موارد شامل هپاتیت A، B، C، D و E و همچنین عفونت های ویروسی مانند مونونوکلئوز عفونی (ویروس Epstein-Barr) و سیتومگالوویروس است.
  • هپاتیت ناشی از دارو.بسیاری از داروها وجود دارند که می توانند باعث اختلال در عملکرد کبد شوند.
  • هپاتیت الکلی.مصرف مزمن الکل می تواند از بسیاری جهات بر کبد تأثیر بگذارد و منجر به بیماری هایی مانند هپاتیت الکلی، کبد چرب و سیروز شود.
  • چاقی.بیماری کبد چرب غیر الکلی، بیماری که شیوع آن در ایالات متحده در حال افزایش است، می تواند به بیماری شناخته شده به عنوان استئو هپاتیت غیر الکلی یا NASH تبدیل شود.
  • هپاتیت خود ایمنی.بیماری های خود ایمنی بیماری هایی هستند که در آن بدن ما آنتی بادی علیه بافت های خودمان می سازد.
  • قرار گرفتن در معرض سم یا شیمیایی.تعدادی ترکیبات رایج وجود دارند از حشره کش ها گرفته تا مواد شیمیایی موجود در پاک کننده های خانگی معمولی که برای کبد سمی هستند.

سیروز کبدی

 

سیروز کبدی، جای زخم کبد است. کبد در توانایی خود برای بازسازی پس از آسیب نسبتاً منحصر به فرد است، اما با آسیب مکرر یا عفونت های مزمن، مانند هپاتیت مزمن، این روند قطع می شود. سرانجام، کبد قادر به کار موثر نیست، و ایجاد زخم شروع می شود.

علل سیروز اساساً همان مواردی است که باعث هپاتیت می شوند، اما بر توانایی کبد در بهبودی خود غلبه می کنند. شایعترین علل سیروز در ایالات متحده شامل بیماری الکلی کبدی و هپاتیت C است .

سیروز نیز ممکن است به دلیل شرایط دیگری غیر از هپاتیت ایجاد شود، از جمله:

  • هموکروماتوز (یک بیماری وارثه بیش از حد آهن)
  • کمبود آلفا-1-آنتی تریپسین، فقدان ارثی آنزیم
  • شرایط مجاری صفراوی، مانند آترزی مادرزادی صفراوی (هنگامی که مجاری صفراوی مسدود شده یا وجود ندارند).

با بدتر شدن سیروز، عملکرد کبد از بین می رود و به طور همزمان، اندام کوچکتر شده و جامد می شود.  مایعات در پاها و شکم جمع می شود. نمک های صفراوی می توانند به راحتی در پوست جمع شوند که منجر به زردی و خارش می شود. ممکن است خونریزی از وریدهای بزرگ در دستگاه GI و مری اتفاق بیفتد.

سموم همچنین می توانند در خون جمع شوند که منجر به گیجی و کندی ذهنی می شود. برای افرادی که مبتلا به سیروز پیشرفته هستند، تنها درمان واقعی این بیماری پیوند کبد است.

متأسفانه، بسیاری از عوارض سیروز از جمله نارسایی کبد و سرطان کبد وجود دارد.

سیروز نیز شرایطی است که در آن بافت سالم کبد با بافت اسکار غیرفعال جایگزین می شود. این وضعیت اغلب در افرادی رخ می دهد که مصرف الکل خود را کنترل نمی کنند. طبق تحقیقات، هیچ درمانی برای سیروز وجود ندارد. با این وجود، درمان مناسب شدت علائم را کاهش داده و روند پیشرفت بیماری را کند می کند. اولین قدم که باید برای کاهش علائم سیروز در نظر بگیرید، قطع مصرف الکل است. اگر به نوشیدن الکل ادامه دهید، می تواند منجر به آسیب کبدی و مرگ زودرس شود.

تحقیق جدید در حال بررسی روش های بیشتر برای جلوگیری از پیشرفت هپاتیت به سیروز و بدتر شدن سیروز است. به عنوان مثال، استاتین ها ممکن است خطر سیروز را کاهش دهند.

اگر به هپاتیت مبتلا هستید یا به سیروز کبدی مبتلا شده اید، یافتن یک متخصص کبدی که با تحقیقات اخیر آشنا باشد بسیار مهم است.

شباهت های بین هپاتیت و سیروز

هپاتیت و سیروز هر دو بیماری کبدی هستند که می توانند باعث آزمایش غیر طبیعی عملکرد کبد و علائم اختلال عملکرد کبد شوند.

بیماری های، هپاتیت و سیروز هر دو می توانند منجر به سرطان کبد، نارسایی کبد یا نیاز به پیوند کبد شوند.

تفاوت بین هپاتیت و سیروز

 

تفاوت های مهم بسیاری بین هپاتیت و سیروز وجود دارد، حتی در مواردی که علت یکسانی داشته باشد.

برگشت پذیری. طبق تعریف، سیروز (اسکار) غیرقابل برگشت است، در حالی که هپاتیت بسته به علت ممکن است کاملاً برگشت پذیر باشد.

آزمایش خون. آنزیم های کبدی (مانند AST و ALT) اغلب با هپاتیت، به ویژه هپاتیت حاد، بسیار بالا می روند. با وجود سیروز، حداقل در مراحل اولیه، آزمایشات عملکرد کبد ممکن است فقط کمی غیرطبیعی باشد.

شرایط دیگری غیر از هپاتیت می تواند منجر به سیروز شود. به عنوان مثال، هموکروماتوز، کمبود آلفا-1-آنتی تریپسین و موارد دیگر می تواند منجر به سیروز شود.

درمان در هپاتیت، معمولاً برای رفع بیماری انجام می شود. اما در سیروز، جای زخم دائمی است و قابل درمان نیست. بنابراین، هدف درمان   مربوط به سیروز ، تسکین علائم و جلوگیری از هرگونه آسیب کبدی است.

علائم افزیش فشار خون پورتال که منجر به واریس مری، بزرگ شدن طحال، تعداد پلاکت پایین و کاهش سطح پروتئین خون می شود در سیروز بیشتر از هپاتیت است.

سخن آخر

هپاتیت و سیروز از بسیاری جهات، مشابه هستند. خوشبختانه، بسیاری از دلایل التهاب کبد که منجر به سیروز می شود در مراحل اولیه با مراقبت های پزشکی خوب قابل برگشت هستند. به عنوان مثال، ترک مشروبات الکلی می تواند تفاوت زیادی در سیروز مرتبط با الکل ایجاد کند، و درمان هپاتیت C مزمن ممکن است به جلوگیری از سیروز و بسیاری از عوارض آن کمک کند.

مشخص شده است که درمان هپاتیت C می تواند حداقل 90 درصد از عفونت ها را برطرف کند، با این حال بسیاری از افراد تا زمانی که به سیروز کبدی مبتلا نشوند از ابتلا به این بیماری اطلاع ندارند.

اکنون به افراد دارای عوامل خطر هپاتیت توصیه می شود که باید تحت آزمایش هپاتیت C قرار گیرد .

منبع:

https://www.verywellhealth.com/difference-between-hepatitis-and-cirrhosis-1760108

 

هادی شهابی بازدید : 53 یکشنبه 26 بهمن 1399 نظرات (0)

✅ نقش تغذیه در کنترل چربی خون🤔☺️

 

👌👈با رژیم غذایی مناسب، شما می توانید کلسترول بد خون را کاهش دهید. چربی های اشباع یا ترانس (مانند روغن جامد) کلسترول خون را افزایش می دهند. این روغن ها در اکثر رستوران ها و فست فودی ها 🌭🍔🍕استفاده می شوند. این چربی ها همچنین در محصولات لبنی🥛، گوشت قرمز🍖🥩، چیپس🍟 و کیک ها 🍰🎂نیز وجود دارند.

👌👈چربی های غیر اشباع در روغن های نباتی مایع و نیز روغن ماهی و روغن زیتون یافت می شوند. اگر این روغن ها به میزان متوسط استفاده شوند و جایگزین چربی های اشباع و ترانس در رژیم غذایی شوند، سبب کاهش کلسترول خون می شوند.

 

👌👈مصرف ماهی 🐟🐠 نقش مهمی در حفظ و بهبود سلامت قلب و عروق دارد. البته فقط ماهی هایی که کباب می شوند و یا با بخار پخته می شوند، می توانند موجب این نقش شوند، در حالی که ماهی سرخ شده در روغن و در حرارت بالا از این نظر بی خاصیت خواهد بود.

 

👌👈مواد غذایی غنی از فیبر مانند سبزی ها🐣🌿☘️🌱، میوه ها 🍊🍒🍇🥝 و حبوبات می توانند به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک می کنند.

 

👌👈روغن زیتون، مغزها و دانه ها حاوی نوعی از اسید های چرب هستند که اگر به میزان متعادل استفاده شوند، به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک می کنند.

 

👌👈میوه ها 🍇🍉🍓🍒🍑🍏و سبزی ها🌿🌱🥒🥦🍆🍅 حاوی ویتامین های انتی اکسیدان، مواد معدنی و مواد مغذی مفیدی هستند که سبب متوقف کردن آسیب به دیواره رگ ها و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به سکته های قلبی و عروقی می شوند.

 

👌👈مصرف پروتین سویا منجر به کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب خون می شود.

 

👌👈نان سبوس دار مثل نان سنگک و نان جوی سبوس دار 🍞که حاوی ویتامین های گروه B هستند، به کاهش چربی خون کمک می کنند.

 

👌👈بهترین روغن برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی، روغن مایع کانولا برای پخت غذا و روغن زیتون برای سالاد است که البته از این روغن ها نیز باید به میزان متعادل استفاده شود.

منبع

هادی شهابی بازدید : 61 پنجشنبه 23 بهمن 1399 نظرات (0)

نيازهاي تغذيه اي سنین بلوغ:

 

نوجوانان بايد با مصرف روزانه پنج گروه اصلي غذايي ( شير و لبنيات، نان و غلات، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغزها، ميوه ها و سبزي ها ) ويتامين ها واملاح مورد نياز خود را تامين نمايند:

 

1⃣نياز به انرژي در نوجوانان به دليل متفاوت بودن سرعت رشد و ميزان فعاليت جسمي متفاوت است. نياز به انرژي در پسران نوجوان زيادتر است زيرا افزايش سرعت رشد پسران بيشتر بوده و حجم عضلاني آنان بيش از دختران است. 

توصيه مي شود در برنامه غذايي روزانه نوجوانان مواد نشاسته اي ( نان، برنج، ماكاروني و.. )به مقدار كافي گنجانده شود تا بخش عمده انرژي مورد نياز آنان از اين مواد تامين گردد.

 

2⃣در دوران بلوغ سرعت رشد بيشتر مي شود و نياز به پروتئين افزايش مي يابد لذا نوجوانان بايد در برنامه غذايي روزانه خود از منابع پروتئين حيواني (گوشت، تخم مرغ، شير و ... ) و پروتئين گياهي (حبوبات و غلات)بيشتر استفاده نمايند.

 

3⃣ كمبود برخي ويتامين ها و املاح از جمله ويتامين A، ويتامين C، آهن، روي و كلسيم در نوجوانان به ويژه دختران نوجوان شايع تر است. 

 

ويتامين D براي رشد اسكلت بدن لازم مي باشد. ويتامين D با افزايش جذب كلسيم و فسفر از روده باريك به استحكام استخوان ها كمك مي كند. در اثر تماس مستقيم نور آفتاب با پوست بدن، 7- دهيدروكلسترول كه در زير پوست وجود دارد به ويتامين D تبديل مي گردد. بنابراين منبع اصلي تامين كننده ويتامين D بدن انسان، نور مستقيم خورشيد مي باشد. 

 

نور آفتاب اگر از پشت شيشه يا لباس بر بدن بتابد نمي تواند ويتامين D را در پوست بسازد. 

◀️جگر، زرده تخم مرغ، شیر، پنير و ماست مقدار کمی ويتامين D دارند كه بايد در برنامه غذايي روزانه نوجوانان گنجانده شوند.

 

4⃣ نياز به آهن در دوران بلوغ در هر دو جنس بيشتر مي شود. نوجوانان بايد در برنامه غذايي روزانه خود از غذاهاي حاوي آهن مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهي، جگر، حبوبات وسبزي هاي برگ سبز استفاده نموده و با مصرف مواد غذايي حاوي ويتامين  c همراه با غذا ( مركبات، گوجه فرنگي و سبزي هاي تازه )به جذب آهن غذا كمك كنند.  

 

5⃣ به دليل رشد سريع استخوان هاي بدن نياز به كلسيم در دوران بلوغ افزايش مي يابد. اگر نوجوانان هر روز از شير و فرآورده هاي شيري(ماست، پنير، كشك، بستني )به مقدار كافي استفاده نمايند نياز به كلسيم در آنان تأمين مي شود. مصرف روزانه 4- 3 سهم از گروه شير و لبنيات براي نوجوانان توصيه مي شود. 

میزان کالری بستنی زیاد است و برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در مصرف آن نباید زیاده روی کرد.

نكته 1: 

دختران و پسران نوجوان اغلب تمايل زيادي به مصرف انواع نوشابه هاي گازدار دارند. اين نوشابه ها حاوي مقادير زيادي فسفر هستند و مي توانند موجب عدم تعادل كلسيم و فسفر در بدن شوند. بنابراين در صورت مصرف مداوم نوشابه ها احتمال كمبود كلسيم افزايش مي يابد. همچنین حاوی مقدار زیادی قند هستند که باعث اضافه وزن و چاقی می شوند.

نكته 2: 

ورزش بيش از اندازه در دختران ممكن است به رشد استخوان آسيب برساند. به خصوص وقتي كه فعاليت فيزيكي شديد با از دست دادن وزن و كاهش توليد هورمون جنسي و توقف عادت ماهيانه همراه باشد. 

 

افرادي كه به بيماري هاي عضلاني -  اسکلتی مبتلا هستند و يا تاكنون ورزش نكرده اند بهتر است با احتياط، با توجه به شرايط و نظر پزشك متخصص معالج فعاليت ورزشي را تنظيم نمايند. 

فعاليت بدني باعث بهبود عملكرد سيستم قلب و عروق، كاهش چربي و فشارخون مي شود و توانائي فرد را در مقابله با استرس ها افزايش مي دهد .

هادی شهابی بازدید : 58 دوشنبه 20 بهمن 1399 نظرات (0)

 تخم مرغ عسلی

 

مانند بسیاری از مواد غذایی دیگر ، تخم مرغ نیز حاوی مواد مغذی غنی میباشد . امروزه بسیاری از افراد ، بخصوص ورزشکاران ، فکر میکنند که خوردن تخم مرغ بصورت خام را بهتر میدانند .

نگرانی اصلی از خوردن تخم مرغ نیمه پخته و یا هر غذای خام دیگر ، آلودگی باکتریایی مثل سالمونلا است . باکتری سالمونلا شایعترین علت بیماری ناشی از مواد غذایی به شمار میرود .

مواد غذایی حاصله از مرغ و طیور ، مانند تخم مرغ ، یکی از منابع اصلی باکتری سالمونلا است . این باکتری در مرغ داری ها میتواند به راحتی از یک مرغ به مرغ دیگر انتقال پیدا کند .

در روند پخت با درجه حرارت مناسب این باکتری از بین میرود . اگر که سالمونلا وارد جریان خون افراد بشود احتمال مرگ فرد بسیار بالا میباشد .

به گزارش " واشنگتن پست " هرساله 142هزار آمریکایی به سالمونلا از راه مصرف تخم مرغ خام آلوده میشوند که حدود 30نفر از این افراد جان خود را از دست میدهند .

اگر چه احتمال آلودگی مرغ ها به سالمونلا خیلی کم است ولی با این وجود بهتر است که از هر خطر احتمالی هرچند کم ، جلوگیری کنیم .

مسئله دیگر در رابطه با تخم مرغ خام و یا نیمه پخته ، پروتئین آویدین میباشد . این پروتئین در تخم مرغ به ویتامین بیوتین متصل و مانع جذب آن میشود .

با پخت مناسب تخم مرغ این پروتئین تخریب شده و باعث آزاد شدن بیوتین میشود . نیاز روزانه ما به بیوتین حدود 30میکروگرم میباشد که با مصرف یک تخم مرغ متوسط پخته ، 25میکروگرم آن تامین میشود .

هادی شهابی بازدید : 58 یکشنبه 19 بهمن 1399 نظرات (0)

 نان  

 

انواع نان

۱- نان سنگگ

۲- نان بربری

۳- نان لواش و تافتون

۴- نان های حجیم و نیمه حجیم

 

1⃣ نان سنگگ:

 آرد تقریبا کامل، سبوس دار، قابلیت خوب سیرکنندگی، دارای فیبر زیاد و سهل الهضم است.

مصرف نان سبوس دار موجب افزایش جذب مواد مغذی، کاهش کلسترول خون، جلوگیری از چاقی مفرط می شود و تامین کننده پروتئین و ویتامین است.

 

2⃣ نان بربری:

یکی از مطلوب ترین نان ها البته به شرطی که خمیر آن با استفاده از خمیر مایه تهیه شده باشد و تخمیر در آن صورت پذیرد.

 

اگر خمیر بربری با جوش شیرین به عمل آید ارزش غذایی و زمان ماندگاری نان کاهش و دور ریز و ضایعات نان افزایش می یابد.

 

متاسفانه از جوش شیرین در رومال نان بربری نیز استفاده می‌شود. در حالی که در زمان های قدیم شاطرها مایع رومال تهیه شده از زرده تخم مرغ را بر روی سطح رویی خمیر می کشیدند  تا علاوه بر خوش رنگ شدن سطح و نرم شدن بافت، ارزش غذایی بربری هم افزایش یابد.

 

3⃣ نان لواش و تافتون:

 از ارزش غذایی بالایی برخورار نیستند و معمولا با افزودن ماده شیمیایی جوش شیرین و مقدار زیادی نمک تهیه می گردند.

 

به دلیل عدم تهیه خمیر با خمیر مایه، مدت زمان پخت بسیار کوتاه نان و دور ریز و ضایعات زیادی دارند.

 

 مصرف عمده این نان ها مشکلاتی از قبیل عوارض اختلال در جذب فلزات دو ظرفیتی و مسمومیت با فلزات سنگین را دارد.

 

4⃣ نان های حجیم و نیمه حجیم:

 

این دسته از نان ها اگر با آردهای سبوس دار و تقریبا کامل تهیه گردند از ارزش غذایی بالایی برخوردارند.

 

فرآوری خمیر این نان ها با استفاده از خمیر مایه؛زمان استراحت مطلوب در خمیر نان و متصاعد شدن گازها از خمیر باعث می شود تا خمیر کاملا حجیم شود.

 

 خمیر مایه به علت شکستن زنجیره های بلند نشاسته، هضم نان را برای دستگاه گوارش آسان میکند.

 

 علاوه بر موارد بالا، وجود فیبر بالای این نان ها ارزش تغذیه ای نان های حجیم مانند گندم کامل، جو و چاودار را افزایش می دهد.

 

 مغز نان های حجیم، مغذی ترین قسمت نان است و باید از دور ریختن آن خودداری کرد.

 

نکات مهم در انتخاب و خرید نان:

 

1⃣ از خرید نان های بسته بندی شده بدون مجوز، از سوپرمارکت ها خودداری کنید.

 

2⃣ از خرید و مصرف نان های سوخته و یا فطیر شده اجتناب نمایید.

 

3⃣ شناسایی و معرفی واحدهای خبازی که هنوز از جوش شیرین و نمک زیاد برای عمل آوری سریع خمیر و تقویت آرد بی کیفیت استفاده می نمایند.

 

 توصیه های بهداشتی برای نگهداری نان در بلند مدت:          

 

1⃣ به نان تازه و داغ کمی فرصت دهید تا خنک شود.

 

2⃣ پس از خنک شدن نان، به آهستگی نان ها را در پارچه ای پاکیزه یا کیسه نایلونی قرار داده و به منزل ببرید.

 

3⃣ هرگز نان را لابلای ورقه های روزنامه قرار ندهید.

 

4⃣ مدت زمان نگهداری نان در فریزر حداکثر سه ماه می باشد و باید در فضای مناسبی از فریزر که از سایر بسته های فریزری دور باشد نگهداری شود.

 

5⃣ از جمع آوری نان های داغ بلافاصله در داخل کیسه های نایلونی خودداری گردد. زیرا این عمل باعث می شود که نان به صورت خمیر درآید و علاوه بر بیاتی زودرس، موجبات آفزایش دور ریز نان را نیز فراهم سازد.

هادی شهابی بازدید : 52 شنبه 18 بهمن 1399 نظرات (0)

همه چیز درباره ی آبهای بطری شده :

 

آب های بسته بندی شده یا در اصطلاح آب های بطری شده در صنایع معمولا با هدف حفظ بهداشت و سلامت تولید و عرضه می شوند .

 

استفاده از فرآیندهای صنعتی و بسته بندی و عرضه بهداشتی این آب ها می تواند با ایجاد سهولت دسترسی ایمنی آنها را بالا ببرد .به خصوص در شرایطی که امکان دسترسی به منابع مطمئن آب آشامیدنی وجود ندارد.

 

این فرآیند مانع از ایجاد و انتقال بیماری هایی می شود که اب آشامیدنی آلوده باعث بروز و انتقال آنهاست. برای بسیاری از انواع آلودگی های میکربی ، انگلی و قارچی آب بستر مناسبی برای رشد و نمو است و مصرف آب آلوده به این میکربها باعث شیوع بیماری های واگیر داری می شود که سلامت انسان را تهدید می کنند.💀

 

اگرچه ارتقای ایمنی اب از اهداف اولیه بسته بندی آب بوده اما علل دیگری مانند بدون بو بودن و طعم خوب، دسترسی آسان و مطمئن، در برخی از شرایط به صرف بودن و ... علل دیگری است که مردم را به مصرف آب های بطری شده ترغیب می کند.

 

آب های بطری شده دو نوع هستند یا آب معدنی هستند و یا آب شرب معمولی که هیچ فرآوری بر آنها صورت نمی گیرد و تنها آب معمولی بسته بندی می شود.

 

بر اساس استاندارد آبهای معدنی در ایران آب معدنی به آبی با شرایط زیر گفته می شود.

 

الف- بوسيله محتواي املاح معدني خاص، عناصر كمياب و ديگر تركيبات مشخص مي گردد.

 

 ب- از منابع طبيعي مانند چشمه و نقاط حفاري شده از سفره هاي آب زير زميني بدست مي آيد، و كليه اقدامات احتياطي براي جلوگيري از هرگونه آلودگي يا تأثيرات خارجي روي كيفيت آن بايد انجام گيرد.

 

ج- تركيبات آن در فصول مختلف سال از ثبات نسبي برخوردار است.

 

د- تحت شرايطي كه ويژگيهاي آن تغيير نكند جمع آوري مي شود.

 

ه- در نزديكترين محل ممكن  به سرچشمه آب، تحت شرايط بهداشتي خاص بسته بندي مي شود.

 

و- هيچگونه فرآيند پالايش به جز فرايندهايي كه در بند ٢-٨ اين استاندارد تعيين شده است در مـورد آن بكار نمي رود.

 

آب های معدنی که معمولا از چشمه های طبیعی در مناطق مختلف به دست می آید ؛ با توجه به ترکیب شیمیایی زمین سرچشمه واجد ترکیبات متفاوتی است. بنابر این برای آشنایی با خواص مختلف این اب ها می بایست به ترکیب شیمیایی آن توجه کرد.

 

براساس میزان و غلظت املاح موجود در آب هر منطقه طیف متفاوتی از آبهای معدنی در ایران وجود دارد. 

 

طعم و مزه آب معدني طبيعي برحسب شرايط محلي و وجود گاز و املاح مختلف آن ممكن اسـت متفاوت باشد.

 

مهمترین املاحی که در آب های معدنی وجود دارند و می توانند در ارتقای سلامت یا تهدید سلامت به نوبه ی خود نقش داشته باشند شامل: کلسیم، سدیم، منیزیم، فلوراید ، کلرور و پتاسیم هستند.ریز مغذی هایی که در بدن به مقادیر کم مورد نیازند و کمبود یا مصرف زیاد آنها می تواند موجب بروز بیماری های مختلفی شود.

 

تحقیقات مختلفی بر مفید یا مضر بودن آب های معدنی برای سلامت انسان صورت گرفته که با توجه به ترکیب مختلف آبهای مورد مطالعه و همچنین جمعیت مورد مطالعه نتایج مختلفی به دست آمده است.


آنچه مهم است توجه به این نکته است که دریافت زیاد یا کم ریز مغذی های یاد شده عوارض خاص خود را دارند و اینکه آنها را از چه منبع غذایی دریافت می کنیم چندان فرقی نمی کند برای مثال در مورد فلوئور که درصورت مصرف مقادیر مجاز مشخص شده نیاز روزانه RDA به استحکام و سلامت دندانها کمک می کند و در صورت مصرف کمتریا بیشتر از مقدار مجاز توصیه شده باعث پوسیدگی دندان یا ایجاد فلوئورزیس یا سیاه شدن دندانها می شود.


باید توجه داشت که چون منشاء آبهای معدنی اعماق زمین است و با عبور از لایه های مختلف املاح این لایه ها در آن جذب می شوند،

میبایست مراقب وجود املاح مضری مانند نيترات، نيتريت، سرب، كادميوم و جيوه بود. 


مسئولیتی که به عهده ی سازمانهای نظارتی مانند اداره استاندارد و اداره نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت است.


بنابر این:


 در صورتی که به منابع مطمئن آب آشامیدنی دسترسی دارید ترجیحا از این ابها استفاده کنید.


 در صورتی که می خواهید از بهداشت آب مطمئن باشید و آب بطری شده خریداری می کنید تاریخ تولید و مصرف انرا به دقت کنترل کنید و مراقب باشید که علائم استاندارد کشور و پروانه و مجوز وزارت بهداشت را داشته باشد.


 در صورتی که به بیماری خاصی مرتبط با ریز مغذیها و املاح مبتلا هستید در انتخاب نوع آب معدنی دقت کنید .معمولا و بر اساس استاندارد روی بطری های آب برچسبی وجود دارد که ترکیبات آن را نشان می دهد.به این برچسب ها دقت کنید.


برخی از انواع آب معدنی را کودکان زیر 7 سال نباید مصرف کنند . این مورد بر اساس استاندارد روی بطری باید درج شود. http://www.behsite.ir/

هادی شهابی بازدید : 62 دوشنبه 06 بهمن 1399 نظرات (0)

ماست پرچرب و کره

 

 

آیا ماست نباید زیاد مصرف گردد؟

آیا درست است که: کره هم جزء لبنیات است که طبع گرم دارد و باید بیشتر مصرف گردد,ماست هم پرچرب استفاده شود بهتر است.

 

از نظر علم تغذیه و رژیم درمانی گروه لبنیات شامل شیر,ماست,دوغ,کشک و پنیر(به جزء پنیر خامه ای)می باشد که به دلیل محتوی کلسیم بالا مهم ترین تأمین کننده سلامت استخوان ها می باشند.زمانی که یکسری مواد غذایی در یک گروه غذایی قرار می گیرند یعنی از نظر ارزش غذایی با هم برابر هستند و یک واحد شیر با یک واحد ماست از نظر کلسیم پروتءین و ... برابر هستند,بنابراین ماست هم یک منبع مهم تأمین کلسیم می باشد.

 

پنیر خامه ای,خامه,کره(گیاهی و حیوانی)به دلیل محتوی چربی بالا و به طبع کالری بالاجزء گروه لبنیات به شمار نمی آیند و جزء گروه چربی ها هستند و  توصیه ای برای مصرف آنها وجود ندارد چرا که طبق راهنماهای رژیمی آمریکا در طی روز هر فرد مجاز است که حداکثر ۱۰درصد کل کالری مصرفی اش را از چربی های اشباع تأمین نماید که این میزان با یک رژیم معمول تأمین می شود, اگر انتخاب های ما از گروه لبنیات,از شیر و ماست پر چرب باشد و کره(گیاهی و حیوانی) هم جزء انتخاب های روزانه باشد چربی اشباع دریافتی از ۱۰درصد خیلی بیشتر شده و مشکلاتی از قبیل  چاقی, بالا بودن چربی خون و بیماری های قلبی عروقی را در پی خواهد داشت.

 


بنابراین مصرف روزانه ماست (به شرط کم چرب بودن با چربی ۱تا۱/۵ % که به طور معمول با بسته بندی صورتی رنگ در فروشگاه ها وجود دارد) نه تنها مضر نیست,بلکه یکی از اصول یک رژیم سالم می باشد,و بالعکس مصرف زیاد و روزانه کره به دلیل چربی اشباع بالا,خطر بیماری های قلبی عروقی,چاقی و چربی خون را افزایش می دهد.

health

هادی شهابی بازدید : 56 دوشنبه 06 بهمن 1399 نظرات (0)

- مواد غذايي را چه از نظر مقدار و چه از نظر نوع، تدريجا به رژيم غذايي شيرخوار اضافه كنيد.

 

-از يك نوع غذاي ساده شروع شود وكم كم مخلوطي از چند نوع غذا به كودك داده شود.

 

-از مقدار كم شروع و به تدريج بر مقدار آن افزوده شود.

 

-بين اضافه كردن مواد غذايي مختلف حدود 5 تا 7 روز فاصله در نظر گرفته شود.

 

- اوليــن غذايي كه به كودك داده مي شود، بايدكمي غليظ تر از شير تهيه شود و سپس به تدريج غذاهاي نيمه جامد و جامد داده شود.

 

- غذاها با قاشق و مايعات با ليوان به شيرخوار داده شود.

 

🌸- هنگام دادن غذاهاي نيمه جامد و جامد، شيرخوار در وضعيت نشسته قرار گيرد.

 

🌸-غذاي شيرخوار به مقدار كم و براي يك وعده تهيه گردد.

 

🌸-در صورت باقي ماندن غذا، مي توان آن را به مدت 24 ساعت در يخچال نگه داري نمود. در غير اين صورت آن را بايددر فريزر گذاشت.

 

🌸- غذاي نگه داري شده فقط به مقدار مصرف يك وعده كاملا داغ گردد و پس از خنك كردن به كودك داده شود.

 

- تا يك سالگي به غذاي كودك نمك اضافه نگردد ولي پس از يك سالگي کمي نمك (نمك يددار تصفیه شده) به غذاي شير خوار مي توان اضافه نمود.

 

- سبزي ها قبل از مصرف كاملا شسته و بلافاصله پس از خرد كردن به غذا اضافه گردد.

 

- مصرف حتي مقدار كمي گوشت در سوپ کودک، ارزش غذايي را افزايش مي دهد، بدين منظور هرنوع گوشت مانند گوسفند، گوساله، مرغ و ماهي كه در دسترس خانواده است مصرف گردد.

 

-در دستور تهيه بعضي از غذاها مقداري كره يا روغن به هنگام طبخ و مقداري ديگر به هنگام غذا دادن به كودك اضافه شود. (مصرف روغن مايع بهتر از روغن جامد است)

 

-در مورد كودكاني كه روند رشدشان خيلي بيشتر از طبيعي است، مقدار مصرف روغن يا كره را در غذاي كودك كمتر گرديده و برعكس اگر كودك تاخير رشد دارد كمي بيشتر روغن يا كره به غذاي او اضافه گردد.

هادی شهابی بازدید : 64 یکشنبه 05 بهمن 1399 نظرات (0)

سمنو مظهر صبر و مقاومت  و قدرت است .

این میوه داروی طول عمر و آرامش اعصاب است و شیرافزا میباشد ؛ از این رو هم برای مادران شیرده و هم به علت مقوی بودن، برای زنان باردار، بسیار مفید است.

گرچه سمنو پروتئین زیاد و چربی کمی دارد، اما بیشتر حجم محصول را مواد کربوهیدراتی (قند) تشکیل می‌دهد. البته قند آن در مقایسه با ساکاروز،شیرینی کمتری دارد، اما این دلیلی نمی‌شود که افراد در مصرف آن زیاده‌روی کنند. این قند در بدن، تولید انرژی کرده و مازاد آن موجب چاقی می‌شود و برای مبتلایان به دیابت و چربی خون بالا محدودیت مصرف دارد.

 

سمنو داراى ویتامین هاى K-E-A و گروه ویتامین هاى B و مواد مهم دیگر مانند: فسفر، کروم  ، روى، سلنیوم، آهن و مس است.

 

سمنو را از عصاره جوانه گندم تازه و آرد کامل گندم تهیه مى کنند. سمنو خوشمزه وشیرین است و این در حالى است که به آن هیچ نوع ماده شیرین کننده اضافه نمى کنند. علت شیرینى آن ترکیب عصاره جوانه گندم با آرد کامل است که طعم شیرین به آن مى دهد. مواد و ویتامین هاى موجود در گندم و جوانه آن ارزش غذایى فراوانى دارد.

سمنو مغذى و انرژى زا است و بویژه براى ورزشکاران پرورش اندام بسیار مفید است 

هادی شهابی بازدید : 52 جمعه 03 بهمن 1399 نظرات (0)

لیمو ترش 

 

متن باور نادرست تغذیه ای: لیمو ترش حاوی قند بالایی است و برای بیماران دیابتی مضر است...

 

در پاسخ باید گفت همه میوه ها و سبزیجات به درجاتی حاوی قند هستند لیموترش نیز از این قاعده مستثنی نیست. این میوه حاوی ترکیبی از گلوکز و فروکتوز میباشد که قند خون را به آرامی تغییر میدهد ضمنا لیمو ترش در مقدار معمول مصرفی حاوی قند بالایی نیست و این باور که این میوه برای افراد دیابتی مضر است باور غلطی است. دکتر حاجی فرجی متخصص تغذیه و رییس پیشین انجمن تغذیه ایران در این باره میگوید: قند موجود در میوه ها به ویژه مرکباتی که حاوی ویتامینC هستند اگر به اندازه مصرف شوند، برای افراد دیابتی مانعی ندارند زیرا قند خون را به آرامی تغییر میدهند و لذا سطح ترشح انسولین برای مبتلایان دیابت نوع دو که انسولینشان کم و یا به طور نامناسبی ترشح میشود افزایش می یابد. 

 

 

همچنین لیمو ترش حاوی ویتامینC، پلی فنولها و آنتی اکسیدانهاست که در تقابل با رادیکالهای آزاد سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به عنوان عاملی برای پیشگیری از سرطانها می باشد. دکتر کیمیاگر نیز در پاسخ به این سوال خاطر نشان کرده است که این میوه برای بیماران دیابتی مضر نیست و این بیماران باید به صورت کنترل شده رژیم مناسب غذایی را در نظر بگیرند. 

در تکمیل سخنان اساتید بزرگ تغذیه، این میوه عمدتا در طول روز به عنوان چاشنی استفاده میشود و در مقدار معمول مصرفی در رژیم غذایی بیماران دیابتی مشکلی ایجاد نمیکند و ضمن اینکه به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدان آن از عوارض متعاقب دیابت پیشگیری میکند.

هادی شهابی بازدید : 63 پنجشنبه 02 بهمن 1399 نظرات (0)

راه های افزایش وزن در افراد لاغر

رعایت تنوع(استفاده از گروه های غذایی مختلف) و تعادل(استفاده کافی از هرگروه غذایی)

تنوع صبحانه برای مثال استفاده از کره بادام زمینی بخاط داشته باشید بعضی بچه ها به بادام زمینی آلرژی دارند 

داشتن چندین میان وعده در طول روز

بااستفاده از غذاهای سرخ شده رژیم غذایی خود را ناسالم نکنید.بلکه با آبپز یا بخارپز کردن مرغ یا ماهی یا سیب زمینی رژیم غذایی سالمی داشته باشید.

از روغن زیتون و دانه کنجد برای مزه دار کردن سالاد استفاده کنید.

بکارگیری تخم مرغ در سوپ ویا سالاد فصل ودرفرومول پخت غذاهای روزانه 

 استفاده از مغز هاو میوه های خشک را فراموش نکنید.

برای تامین کالری و پروتئین بیشتر شیر خشک را به شیر و پودینگ و پوره سیب زمینی  بیافزایید.

حتما در یکی از وعده های غذایی خود از سبزیجات سبز رنگ،،مواد نشاسته(نان،برنج،ماکارونی،سیب زمینی.وذرت .....)استفاده کنید.

در طول روز به مقدار کافی آب بنوشید.

برایی تامین کالری بیشتر نوشابه های گازدار ننوشید.بلکه شیر و آبمیوه طبیعی بیشتری بنوشید.

برای افزایش اشتها تعداد وعده های غذایی خود را بالا ببرید و حجم هر وعده را کم کنید.

روزانه حتما فعالیت فیزیکی مختصری داشته باشید.

استرس و تنش روحی را ازخود دور کنید.

در ساعت های معینی غذا بخورید.

 

 

هادی شهابی بازدید : 61 سه شنبه 30 دی 1399 نظرات (0)

ظروف مسی

 

معروف است که برخی از پزشکان به کسانی که از درد مفاصل رنج می‌برند داشتن یک دست بند مسی را توصیه می‌کنند و دلیل این امر را هم کمبود یون‌های مسی در خون ذکر می‌کنند که با تماس دست بندهای مسی با پوست بخشی از این کمبود جبران شده و از درد مفاصل کاسته می‌شود. 


در اين پيام آمده است: تا چند دهه پیش مردم کشور ما رسم داشتند برای پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمه‌های مسی استفاده می‌کردند و یک کفگیر آهنی داشتند به نام حسوم که موقع پخت غذا دائم درون آن قرار می‌گرفت... 

هیچ‌کس نمی‌دونست چرا باید این کفگیر درون قابلمه مسی قرار بگیره، فقط می‌دونستند برای پخت غذا خیلی خوبه. 

کمبود یون مس باعث می‌شه شما دائم احساس رخوت و خواب آلودگی و کسالت کنید و هی دهن‌دره کنید.


در ضمن هیچ شرکت داروئی نمی‌تونه از یون یک عنصر برای شما قرص تهیه کنه.... و اونی که مثلاً به اسم قرص آهن به خورد شما می‌دهند شامل مولکول آهن هستش که برای بدن هیچ کاربردی نداره. 

تا این جا بدونید که غذا موقع پخت در درون قابلمه مسی از یون آزاد شده این ظرف استفاده می‌کند و در بدن شما فوق‌العاده احساس نشاط و انرژی ایجاد می‌شود و دیگه از اون دهن‌درگی و خمیازه و کسالت خبری نیست و باعث طول عمر مفید و سلامتی جسمی مخصوصاً برای خانم‌ها نزدیک به دوران عادت ماهیانه دارد.


من به همه رفقا پیشنهاد می‌کنم حتماً برای پخت غذا (مخصوصاً غذاهای آبکی) از قابلمه مسی و کفگیر آهنی استفاده کنند. حداقل برای یک بار هم شده تا ظرف سه روز اثر آن را روی بدن خودتون ببینید.

حالا جالبه توی شمال ایران موقع پخت خورشت (مخصوصاً فسنجون) یک تیکه آهن یا نعل اسب می‌اندازند وسط خورشت تا حسابی رنگ بگیره... این کار باعث آزاد شدن یون‌های آهن و سلامتی بدن می‌شود. اگر دقت کنید مردم مازندران و گیلان تقریباً در حد صفر دچار بیماری‌های خونی و سرطان خون می‌شوند.




پاسخ:

در ابتدا باید توجه داشته باشیم که مس جذب شده از طریق پوست به طور موقت درد آرتروز را تسکین می دهد و به طور کلی متخصصان رماتیسم رسما استفاده از زیورآلات مسی را تایید نمی کنند .

همچنین دکتر علی کشاورز متخصص علوم تغذیه در رابطه با استفاده از ظروف مسی می‌گوید : «مس با غذاهای اسیدی واکنش می‌دهد. اگر ظروف مسی با لایه‌ای از یک فلز دیگر مثل قلع یا فولاد ضد زنگ یا نیکل پوشانده شود از ورود مس به غذا جلوگیری شده و از عوارض افزایش غلظت مس در خون (تهوع، استفراغ و اسهال , اختلال در جذب کلسیم و آهن , بی خوابی , افسردگی و... ) کاسته خواهد شد.»

همچنین سایت رسمی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)که معتبرترین مرجع برای مواد دارویی و غذایی است نیز استفاده از ظروف مسی را مضر می‌داند و استفاده از آن را برای پخت و پز به ویژه غذاهایی که ماهیت اسیدی دارند باعث ایجاد مسمومیت با مس عنوان کرده است.

میزان توصیه شده مس برای بالغین , ۰.۹میلی گرم میباشد و مس به طور وسیعی در طبیعت پخش و توزیع شده است. حتی برنامه های غذایی فقیر و نامناسب نیز، نیازهای افراد به مس را تامین می کنند و نیازی به استفاده از دستبند و یا ظروف مسی نمیباشد .

در ادامه نیز , دکتر میترا زراتی , متخصص علوم تغذیه , رساندن مواد مغذی از طریق پختن مواد غذایی در ظروف مسی را تفکر نادرستی میداند که در این رابطه وجود دارد . این متخصص تغذیه می‌افزاید: پوشاندن ظروف مسی با قلع یا سایر مواد خوب است، اما باید مراقب بود که حتی ظروف قلع‌ اندود با کوچک‌ترین خراش قلع‌شان از بین می‌رود و موجب آزاد شدن مس در غذا خواهد شد.

اما بهترین ظروف برای طبخ مواد غذایی ظروف شیشه‌ای و پیرکس‌های مقاوم به حرارت هستند که هیچ‌وجه مواد سمی را وارد مواد غذایی در حال طبخ نمی‌کنند و در مقابل بدترین ظروف، تفلون‌هایی هستند که دچار خراشیدگی هر چند کوچک شدند. حتی ظروف تفلونی که مجددا تعمیر می‌شوند، هم می‌توانند سرطان‌زا باشند.

جالبتر اینکه در کتاب‌های مرجع طب سنتی(کتاب قانون تألیف ابوعلی سینا ,کتاب مخزن الادویه تألیف حکیم عقیلی خراسانی و...) , نیز استفاده از ظروف مسی به شدت منع شده است! ظروف مسی که تحت عنوان «نحاس» یاد شده، از مضرترین ظروف برای طبخ غذا عنوان شده است و بهترین ظروف از دیدگاه حکیم محمد ارزانی ظروف آبگینه (پیرکس امروزه) و چینی است.



 


ادامه پاسخ به شایعات ظروف مسی:


 

بهترین روش برای جلوگیری از کمبود مس , استفاده از یک رژیم متعادل و متنوع و تغذیه کودک با شیرمادر , به ویژه در ۶ماه اول زندگی میباشد و استفاده از ظروف مسی , فقط منجر به مسمومیت با مس و عوارض ناشی از آن میشود .

هادی شهابی بازدید : 44 دوشنبه 29 دی 1399 نظرات (0)

روش صحیح مصرف گوشت وجانشین های آن:

 

چربی سفید گوشت راتاحد امکان جدا کنید.


گوشت سفید نظیر مرغ و ماهی بیشتر از گوشت قرمز مصرف کنید.

 

ماهی حداقل یک تا دو بار در هفته مصرف کنید. 

 


گوشتها را بیشتر به صورت کبابی آب پز یا بخارپز مصرف کنید.


 درصورت ابتلا به فشار وچربی خون،کبدچرب وناراحتی های قلبی و عروقی مصرف گوشت قرمز ودل وجگر،قلوه وکله پاچه رامحدود یا قطع نمایید.


حبوبات به علت داشتن پروتیین، آهن وفیبر جایگزین خوبی برای گوشت ميباشند، برای جلوگیری از نفخ 24 ساعت قبل از مصرف حبوبات را در آب بخیسانید و چند بار آب آنرا عوض کنید.


اضافه کردن کمی آبلیمو درانتهای پخت مواد غذایی حاوی حبوبات  مثل اش و عدسی...به افزایش جذب آهن کمک میکند. پخت در دیگزودپز بخاطر کاهش زمان پخت مناسب ترمی باشد. 


گوشت رادر بسته های کوچک به اندازه تعداد افراد خانواده بسته بندی نمایید، از انجماد مجدد گوشت خودداری نماییدواز فریز کردن طولانی مدت گوشت خودداری نمایید. 


 از خرید گوشت چرخ شده آماده از قصابیها خودداری نمایید. 


درانتخاب بین گوشت های قرمز گوشت گوساله رابیشتر از گوشت گوسفند مصرف کنید،چون گوشت گوساله نسبت به گوشت گوسفند چربی وکلسترول کمتری دارد.


 


 فراوردهای گوشتی نظیر سوسیس وکالباس وهمبرگر را خیلی محدود کنید.


 


این فرآورده ها برای بیماران مبتلا به چربی وفشار خون کبد چرب و....بسیار مضر میباشند.

 

 

 مصرف تخم مرغ در کودکان تا روزی یک عدد و بزرگسالان تا سه عدد در هفته مشکلی ندارد، بهتر است تخم مرغ به صورت آب پز مصرف شود.

هادی شهابی بازدید : 39 یکشنبه 28 دی 1399 نظرات (0)

مضرات مصرف بيش از حد چاي سبز

 

امروزه در كشور ما اينگونه در بين مردم شايع شده كه مصرف چاي سبز داراي فوايد زيادي براي كبد، قلب، كلسترول و... ميباشد ولي بايد اين نكته رو در نظر بگيريم كه در كنار اين فوايد مصرف بيش از حد ان داراي مضراتي نيز مي باشد:


چاي سبز براي افراديكه معده حساس دارند مصرف ان با معده خالي باعث بروز مشكلات معده ميشود


چاي سبز بدليل كاهنده بودن فشار خون و كاهش دهنده قند خون ميتواند مشكلات زيادي براي بخصوص براي خانمها که اغلب افت فشاروقند دارند داشته باشد


چاي سبز بدليل داشتن  مقادیری تانن وکافئین  مانع از جذب آهن می شوندخصوصا اگر بلافاصله بعد از غذا خورده شود  و كمبود اهن ميتواند مشكلات زيادي بخصوص براي خانمها ايجاد كند. 


به زنان باردار توصیه می شود که مصرف چای سبز را کاهش دهند 


با مصرف بي رويه چاي سبز  ممکن است با بی قراری، تحریک پذیری، مشکلات خواب، لرزش، تپش قلب و از دست دادن اشتها مواجه شوید. 


 

نوشيدن انواع چاي سبز براي كودكان نيزترجیحا  توصيه نميشود

 

 


هادی شهابی بازدید : 82 یکشنبه 28 دی 1399 نظرات (0)

رژیم غذایی در حقیقت یک خدمت در حوزه پزشکی و سلامت است. اما جدیدا به لطف گسترش فضای مجازی برای عده ای تبدیل به یک صنعت شده است.

در حالی که مشاوره هر نفر برای رژیم درمانی بایستی حداقل نیم ساعت باشد. الان رژیم هایی مثل کرمانی، غفاری و رژیم لیمومی روزانه صدها رژیم تجویز می کنند.

این امر شک هر صاحب اهل خردی را بر می انگیزد، که چگونه روزانه صدها رژیم تهیه می شود در حالی در دم دستگاه این تجار تنها اسم افرادی که مدرک علمی دارند، صاحب خود برند است.

هیچکس نمیداند رژیم توسط چه کسی تهیه می شود. تنها ادعا می شود توسط تیم متخصص، حال این تیم شامل چه کسانی هستند، خدا داند!

طبیعی است که  صاحبین برند رژیم لیمومی، غفاری یا کرمانی خودشون رژیم را نمی نویسند، در واقع بخواهند هم نمیشود، مگر روزانه چند رژیم میشود نوشت ؟

اما افراد حق دارند بدانند که رژیمشان توسط چه شخصی با چه مدرکی تهیه می شود. در صورتی که  در این فروشگاههای فروش رژیم اسم هیچ فرد متخصصی جز یک نفر که آن هم صاحب برند است آورده نمی شود.

اینجاست که تنها ذهن به این سمت می رود رژیمها یا همه کپی هستند یا همه نرم افزاری و توسط اپراتورهایی برای افراد ارسال می گردد.

لطفا اگر تجربه ای در این خصوص دارید به اشتراک بگذارید.

 

هادی شهابی بازدید : 58 شنبه 27 دی 1399 نظرات (0)

 فست‌فودها همه بدن را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهند: آسیب این نوع تغذیه ناسالم به همه بدن می‌رسد، اما بیشترین آسیب شامل کبد و دستگاه گوارش می‌شود.

پوکی استخوان، کبد چرب و ضعف عضلانی که این روزها به شدت با آن روبرو هستیم را باید در این نوع تغذیه جست‌وجو کرد.

 

این نوشیدنی‌ها بیشترین آسیب را بر اسکلت بدن می زنند و ایجاد پوکی استخوان می‌ کنند: اما فست‌فودها بیشترین تاثیرشان را بر کبد و گوارش می‌گذارند.

 

رفلاکس و تنبلی معده، اختلال سوخت و ساز در کبد و کبد چرب از مهمترین مضرات این دو ماده غذایی هستند.

 

نوجوانان در سن رشد بیشترین آسیب را می‌بینند

 

 این مواد بر اساس سن و سال آسیب‌شان افزایش و کاهش می‌یابد: سنین زیر ۱۶ سال و بالای ۷۰ سال بیشترین آسیب بدنی را از این مواد ناسالم می‌بینند و ممکن است آثار سوء آن را بلافاصله مشاهده کنند.

 

با این حال باید بگویم بیشترین ضرر به افراد در سنین رشد می‌رسد.

 

در این سن بدن نیاز به پروتئین خوب دارد و مواد غذایی سالم، اما وقتی این مواد ناسالم به بدن می‌رسند، نوجوانان قطعاً در سال‌های آینده آسیب‌های آن را خواهند دید.

 

ورزش و تناسب وزن را فراموش نکنید

 

 ورزش مناسب می‌تواند آسیب‌های فست‌فودها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد: تحرک و ورزش مناسب می‌تواند مانعی باشد برای بسیاری از آسیب‌های فست‌فودها.

 

 میتوان یکی از آسیب‌های جدی فست‌فودها را اضافه وزن نام برد: کسی که فست‌فود می‌خورد معمولاً زیاد و سریع می‌خورد که این امر مهمترین عامل در افزایش وزن است.

 

اضافه وزن و چاقی در مصرف این فست فودها وجود دارد. 

 

بهتر است بجای فست فود ها از غذاهای خانگی با ارزش غذایی بالا استفاده شوند.

washingtonpost

هادی شهابی بازدید : 44 جمعه 26 دی 1399 نظرات (0)

مرغ هورمونی

امروزه بسیاری از مردم و حتی بسیاری از متخصصین به غلط از لفظ مرغ هورمونی استفاده می نمایند. تصور ناصحیح بر این است که مصرف هورمون در مرغداری ها منجر به افزایش رشد طیور و در نتیجه رسیدن به وزنی حدود 2.5 کیلو گرم در طی کمتر از 45 روز دوره پرورش می گردد. حال آنکه چنین امری صحیح نیست و علت نگرانی در مصرف گوشت طیور مسیله ای بجز مصرف هورمون می باشد.

چرا طیور گوشتی در کمتر از 45 روز به وزنی حدود 2.5 کیلو گرم میرسد در حالی که در قدیم دست یابی به چنین رشدی ماه ها طول می کشید؟ 

پاسخ این امر به انتخاب های ژنتیکی توسط متخصصین دامپروری مربوط می شود و نه مصرف هورمون. رشد روز افزون جمعیت و نیاز بشر به گوشت سفید و مخصوصا گوشت مرغ، متخصصین را بر آن داشت تا با بهره گیری از دانش ژنتیک و بیوتکنولوژی گونه هایی از مرغ و پرندگان را در طی سالیان متمادی ایجاد نمایند که در طی زمانی محدود و با مصرف دان کمتر رشدی بیشتری داشته باشد. برای اطمینان از این مسیله می توانید با متخصصین صنایع دامپروری گفتگو نمایید.

چرا هورمون در صنعت مرغداری استفاده نمی شود؟

برای پاسخ به این سوال بهتر است به این نکته توجه نمایید که قیمت تولید هورمون بسیار بالاست. صنعت تولید گوشت مرغ نیز فعالیتی اقتصادی است. آیا با توجه به قیمت و هزینه بالای تولید هورمون می توان مرغی تولید نمود که قیمت گوشت زنده آن حدود 4 هزار تومان باشد؟ با توجه به اینکه تجویز خوراکی هورمون مقدور نیست آیا می توان در مرغداری که بیش از 10 هزار قطعه مرغ را در هر دوره پرورش می دهد و با توجه به اینکه هزینه تزریق دارو بسیاز زیاد است هورمون از طریق تزریقی تجویز نمود؟ پاسخ به این امر خیر است. نمی شود و اقتصادی نیز نمی باشد.

به فرض محال که مسیله تجویز هورمون در مرغداری ها انجام شود (که نمی شود) آیا نگرانی در این خصوص وجود دارد؟ 

پاسخ به این سوال نیز خیر است. چرا که مدت ماندگاری و در واقع طول عمر هورمون  در بدن بسیار پایین است و بعد از مدتی در بدن به متابولیت های قابل دفع تبدیل می شود. بنابراین نگرانی در این خصوص وجود ندارد.

پس چرا برخی می گویند مصرف گوشت مرغ منجر به رشد موی زاید مخصوصا در خانم ها می شود؟ این مسیله به مصرف هورمون توسط مرغ مربوط نمی شود؟

رشد موی زاید در بانوان دلایل متعددی دارد . یکی از دلایل وجود هورمون های مردانه مانند تستسترون می باشد. پیش ساز تولید هورمون های این چنینی کلسترول می باشد. میزان کلسترول گوشت مرغ زیاد نیست ولی علی رغم اینکه کارآزمایی بالینی رشد موی زاید در نتیجه مصرف گوست مرغ را تایید نمی کند با این حال برای حفظ سلامتی توصیه به عدم مصرف چربی مرغ می گردد

پس دلیل نگرانی مصرف گوشت طیور چیست؟

اما دلیل نگرانی از مصرف گوشت طیور چیزی بجز استفاده از هورمون می باشد. از آنجایی که طیور گوشتی بسیار مستعد ابتلا به بیماری های عفونی می باشد و ممکن است جهت پیشگیری و درمان از انتی بیوتیک های غیر مجاز و یا مجاز (بدون رعایت مدت ارائه به بازار) استفاده شود، بنابراین علت نگرانی ها از مصرف گوشت طیور وجود باقی مانده انتی بیوتیک در بدن طیور و ورود آنها به بدن انسان و ایجاد مقاومت دارویی متعاقب آن است.

نتیجه آنکه لفظ مرغ هورمونی صحیح نیست ولی برای پیشگیری از مصرف ناخواسته  انتی بیوتیکها ترجیحا از مصرف جگر مرغ خصوصا در خانم های باردار جداًخودداری کنید.

 

 

https://www.yjc.ir/ 

هادی شهابی بازدید : 54 سه شنبه 23 دی 1399 نظرات (0)
یک متاآنالیز روی ۲۰ مطالعه و ۳۷۱۳۴ شرکت کننده ، نشان داد افراد با رژیم وگان و گیاهخواری تراکم مواد معدنی استخوان (BMD) کمتری، نسبت به همه چیزخواران داشتند. همچنین وگانها میزان شکستگی بالاتری نیز داشتند.
چندین عامل بر BMD و خطر شکستگی استخوان تأثیر می گذارد از جمله عوامل ژنتیکی و سبک زندگی. در میان آنها ،فعالیت بدنی و رژیم غذایی از مهمترین عوامل هستند
برخی از مواد مغذی ، از جمله کلسیم و ویتامین D که برای سلامت استخوان و حفظ آنها ضروری اند.
مواد مغذی دیگر مانند پروتئین، ویتامین B12، روی و امگا ۳ نیز در سلامت استخوان نقش دارند. از آنجا که مواد مغذی عمدتاً در محصولات حیوانی یافت می شود، گیاهخواران ممکن است در معرض خطر بیشتری برای کاهش BMD و افزایش شکستگی نسبت به همه چیز خواران باشند.
یک متاآنالیز دیگری در سال ۲۰۰۹ روی ۹ مطالعه دریافتند که گیاهخواران از درصد BMD پایین تری برخوردارند.
در حقیقت ، اکثر مطالعات در دهه های اخیر نشان داده، گیاهخواران BMD کمتری دارند.
البته نکته مهم این بوده که افراد مورد مطالعه از کل جمعیت بودند و وقتی رژیم غذایی وگان یا گیاهخواری به طور مناسب برنامه ریزی شود ، این کمبودهای مواد مغذی عنوان شده، نباید رخ دهد.
اگرچه گیاهخواران در مقایسه با همه چیزخواران، کمتر دچار بسیاری از بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی ، فشار خون بالا ، دیابت نوع ۲ ، چاقی و برخی از سرطان ها مانند روده بزرگ و پروستات می شوند.
منبع:
Iguacel I, Miguel-Berges ML, Gómez-Bruton A, Moreno LA, Julián C. Veganism, vegetarianism, bone mineral density, and fracture risk: a systematic review and meta-analysis. Nutrition reviews. 2018 Oct 29;77(1):1-8.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 20
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 6
  • آی پی دیروز : 8
  • بازدید امروز : 10
  • باردید دیروز : 27
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 10
  • بازدید ماه : 155
  • بازدید سال : 1,044
  • بازدید کلی : 3,702